Myötätuulta purjeisiin

Climecon on mukana vauhdittamassa Ari Huuselan historiallista yksinpurjehdusta Vendée Globe -kilpailussa. Tule mukaan seuraamaan ja kannustamaan Aria matkallaan.

 

Pohjoismaista purjehdushistoriaa

Sunnuntaina 8.11. Ari Huusela starttasi äärimmäistä kestävyyttä, sisua ja harjoitusta vaativan matkansa Vendée Globe -kisassa ja lähti maailmanympäryspurjehdukselle – yksin ja ilman pysähdyksiä. Samalla hän teki pohjoismaista purjehdushistoriaa: Huusela ei ole vain ensimmäinen suomalainen vaan myös ensimmäinen pohjoismaalainen, joka on koskaan hyväksytty mukaan kilpailuun. 

Vendée Globe käynnistyi Ranskan Les Sables d’Olonne -satamasta ja kilpailureitti kulkee läpi Atlantin, Intianmeren sekä Tyynenmeren ennen paluuta takaisin Ranskaan. 

Äärimmäinen kilpailu

Vendée Globe on maailman ainoa purjehduskilpailu, jossa purjehditaan maailman ympäri yksin, pysähtymättä ja täysin ilman ulkopuolista avustusta. Koko kilpailun historian aikana reitin on purjehtinut maaliin saakka alle sata ihmistä. 

Kuukausia kestävä yli 40 000 kilometrin yksinpurjehdus vaatii kilpailijoilta äärimmäisen tarkkaa fyysistä ja henkistä valmistautumista. Heidän on selvittävä hyvin vähällä unella, huollettava oma veneensä, ja tarvittaessa pystyttävä jopa tikkaamaan omat haavansa. Seuraamme tällä sivulla Arin huimaa matkaa ja jaamme kisakuulumisten kohokohtia.

 

Uusi videosarja: Ari Huusela vastaa


Uudessa videosarjassamme Ari Huusela vastaa kysymyksiin meille yhteisesti tärkeisiin teemoihin liittyen. Ensimmäisinä aiheina ovat suomalaisuus ja sisu. Mitä sisu ja suomalaisuus merkitsevät Ari Huuselalle? Entä mitä suomalaisista ajatellaan maailman merillä? 
Katso Arin vastaukset videolta.
 

Seuraa Arin kisakuulumisia


 

Kilpaile mukana virtuaaliregatassa

Pidämme yllä Vendée Globen kisafiilistä myös Suomesta käsin purjehtimalla mukana virtuaaliregatassa, johon odotetaan tänä vuonna yli miljoonaa osallistujaa. Luo sinäkin oma veneesi ja osallistu peliin.

Osallistu virtuaaliregattaan >>