ECO ilmanlämmityssarja passiivitaloihin on uudistunut


ECO-ilmanlämmityssarja on kokonaisuus, jossa kohtaavat tyylikäs muotoilu ja huippuluokan ominaisuudet. Lämmitys ja ilmanvaihto on koottu yhdeksi luotettavaksi ja energiatehokkaaksi kokonaisuudeksi.ECO-C

ECO-C: Markkinoiden tyylikkäin venttiili kattoasennukseen.

Tutustu tarkemminECO-W

ECO-W: Klassinen venttiili sopii seinän pintaan asennettavaksi.

Tutustu tarkemmin


ECO-F

ECO-F: Uppoasenteinen seinäventtiili tulee todella vähän ulos seinäpinnasta ja sopii moderniin sisustukseen.

Tutustu tarkemmin


ECO-T

ECO-T: Digitaalinen ja käyttäjäystävällinen huonesäädin oppii älykkäästi ajastamaan lämmityksen asukkaan tarpeen mukaan.

Tutustu tarkemmin


Paras ratkaisu passiivitalojen lämmitykseen

Passiivitalojen lämmitysenergian tarve on vain 20 kWh bruttoneliötä kohden ja kokonaisprimäärienergiantarpeen tulee olla maksimissaan 130kWh. Tämän takia myös lämmitysmuodoksi on hyvä valita juuri passiivitaloihin suunniteltu, energiatehokas lämmitys.


 Ilma-
lämmitys
ECO
Lattia-
lämmitys
Seinä-
patteri
Katto-
lämmitys
Kanava-
lämmitin
Tasainen ja vedoton ilmanjako ympäri vuoden
   -  
Nopea reagointi lämpötilan muutoksiin
  -   -
Ei lämpöhäviöitä kanavissa
  (-)  (-)  (-) -
Energiasäästöä huonekohtaisella lämmityksellä
  -   -
Asumismukavuutta huonekohtaisella lämmön säädöllä
  -   -
Sisustuksellinen elementti
   -  
Helppo asentaa, huoltaa ja ylläpitää
  - - - 

Passiivitalot rakennetaan tiiviiksi ja erittäin hyvin eristäviksi. Lämmitys voidaan tuoda huonetilaan yhtä hyvin niin seinältä kuin katosta lämpöviihtyvyyden kärsimättä. Reaktiivinen ja tarkka ECO-järjestelmä pitää huonelämpötilan tasaisena, vaikka tilan lämpökuormat vaihtelisivat.

Alla olevassa kuvassa ECO-järjestelmä laskee tuloilman lämpötilaa, kun 500W lämpökuorma tuodaan huoneeseen. Kuitenkin vihreällä kuvattu huoneilman lämpötila pysyy koko ajan halutussa 20 Celsius-asteessa.
Passiivitalossa lämpötilakerrostumat ovat minimaaliset ja näin ollen lämpötilan vertikaalinen jakauma on tasainen koko huoneessa. Simulaatiokuvissa näkyy, kuinka lämpötila on tasaisesti jakautunut koko huoneeseen ja pysyy parin asteen sisällä oleskeluvyöhykkeellä. Vaakatasossa 1,1 metrin korkeudella ilman lämpötila pysyy puolen asteen sisällä eri puolella huonetta.Jopa 20% perinteistä energiatehokkaampi lämmitysmuoto

Järjestelmä täyttää eco suunnittelu-direktiivin kriteerit ja ekosuunnittelulain 2018 vaatimukset. Direktiivin mukaan elektronisten tuotteiden korkea energiatehokkuus ja vähäiset ympäristövaikutukset tulee todistaa testaamalla.

IDA ICE-ohjelmalla tehtyjen simulointien tuloksena ECO-järjestelmä säästää Etelä-Suomen olosuhteissa  6-13% lämmitysenergian kulutuksessa ja 18-20% LVI-järjestelmän kulutuksessa konventionaalisempiin lämmitysjärjestelmiin verrattuna.
Muihin lämmitysjärjestelmiin verrattuna ECO:n ajastus- ja tehostusmahdollisuudet ovat omaa luokkaansa ja lämmityskaudella huonelämpötila pysyy tasaisempana. Tehokkaan lämmityksen ylösajon lisäksi termostaatti huomioi lämmityksen, lämpökertymien ja ulkolämpötilan vaikutukset huonelämpötilaan.

  • ECO-venttiileihin on yhdistetty lämmitysvastus, joka lämmittää ilman huoneessa. Kun lämmin ilma ei tule tilaan kanavistoa pitkin, ei lämpöhäviöitä synny.
  • Lämmitys voidaan säätää huonekohtaisesti.
  • Ilmalämmitys reagoi erittäin nopeasti lämpötilan muutoksiin ja huonelämpötila saadaan pidettyä haluttuna, vaikka tilaan tulisi ylimääräistä lämpökuormaa esimerkiksi tulisijasta tai auringosta.

Fiksu huonesäädin mukautuu asukkaan rytmiin

Energiansäästö lämmityksessä on mahdollista monipuolisen ja käyttäjäystävällisen ECO-T huonesäätimen avulla. Monipuoliset toiminnot, lämmityksen ajastus ja käytön myötä oppiva järjestelmä.  • Huoneiden lämpötilat saadaan helposti ohjelmoitua vaikka jokaiselle päivälle erikseen. Viikkokellolla mahdollistetaan energiansäästöä aikoina, jolloin ollaan poissa kotoa tai laskemalla huonelämpötilaa yöaikoina huoneista, joissa lämmitystä ei tarvita.
  • Lämpötilaa voidaan muuttaa lennosta esimerkiksi poistuttaessa kotoa ja sitä voi helposti säätää näytön plus- ja miinusnäppäimillä.
  • ECO-säädin toimii adaptiivisesti ja oppii ympäristöstään. Se osaa esimerkiksi aloittaa lämmityksen juuri oikein ja haluttu lämpötila saavutetaan lämpötilan pudotuksen jälkeen juuri oikeaan aikaan.

1 säädin 3 tilaa energiatehokkaaseen asumiseen

  •  Mukavuuslämmitys

Säädä mukavuuslämmitys haluamallesi tasolle ja kytke se päälle vain niinä aikoina, kun voit siitä oikeasti nauttia. Mukavuuslämmityksen säätää ja ajastaa helposti huonesäätimen viikkokellosta.


  •  Säästötila

Laske lämmitystä yöaikoina ja silloin, kun tilat ovat vähemmällä käytöllä. Voit määrittää lämmityksen säästötilan lämpötilan sekä ajankohdat viikkokellon asetuksista.


  •  Kotona - Poissa

Ohita viikkokellon ajastukset, kun poistut kotoasi vaihtamalla huonesäätimestä Poissa-tila päälle. Poissa-tilan huonelämpötilan säädät näytön plus- ja miinus-painikkeilla.

Integrointi taloautomaatioon


ECO-ilmalämmitysjärjestelmä voidaan kytkeä taloautomaatioon Modbus-väylää hyödyntäen. Tällöin lämmitystä voidaan ohjata tavallisimpien Smart living-taloautomaatio järjestelmien kautta, sekä nähdä kunkin huoneen lämpötila ja sen asetusarvot.

ECO-ilmalämmittimiä voidaan myös ohjata suoraan Modbus väylän kautta ilman ECO-T -säätimiä. Modbus-väylää voidaan hyödyntää myös kohteissa missä on käytössä esim BACnet-väylä.