Centrum wodne AaltoAlvari

Centrum wodne AaltoAlvari w Jyväskylä zostało odnowione w 2012 roku. To nowoczesne centrum wodne zostało zaprojektowane przez słynnego fińskiego architekta i projektanta Alvara Aalto. 

Nawiewniki Climecon zostały zamontowane w trudnym środowisku centrum wodnym. Dyfuzory powietrza zostały wykonane specjalnie z materiałów, które dobrze tolerują warunki hali pływającej. 

Cichy SAT, wywiewny SET i nawiewnik powietrza RAN wykonano z anodyzowanego aluminium. Skonfigurowane dyfuzory powietrza wylotowego zostały również pokryte farbą epoksydową. 

Nawiewnik TOF i skrzynka rozprężna TAK z anodyzowanego aluminium zostały zamontowane w pomieszczeniach wspólnych i szatniach w centrum wodnym. TOF to doskonały wybór do wymagającej przestrzeni, dzięki doskonałemu stosunkowi mieszania i stylowemu wzornictwu. TAK jest doskonałym wyborem skrzynki wyrównawczej, ponieważ spełnia ona wymagania 1 klasy dokładności dla wymagań homologacji typu (± 5%). 

Nawiewniki OKA wykonane z anodyzowanego aluminium zostały zamontowane w saunach wodnych. Okrągły kształt i okrągła perforacja OKA tworzą tradycyjne uczucie w strefie sauny. 

Jednostki dachowe OTSO i KONTIO Climecon również zostały zamontowane na dachu budynku. Jednostki dachowe zostały wykonane z morskiego aluminium, które dobrze toleruje trudne warunki w centrum wodnym. 

 
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli1
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli3
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli4
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli5
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli6
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli10
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli14
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli8
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli11