Centrum Szkoleniowe Vuores

Vuores School Centre, niskoenergetyczny projekt pilotażowy konstrukcji budynku Tampere Real Estate, został ukończony na początku 2014 roku. 

Kanały dyszowe ROL firmy Climecon, zaprojektowane specjalnie do wentylacji w salach lekcyjnych, zostały wybrane do sal lekcyjnych Vuores. 

Na dachu Centrum Szkolnego zamontowano jednostki dachowe OTSO i KONTIO Climecon. 

Ponieważ nowe centrum szkolne liczy 1200 studentów codziennie uczących się i 160 dzieci w żłobkach, projekt centrum szkolnego koncentrował się w szczególności na warunkach powietrza w pomieszczeniach, funkcjonalności usług budowlanych oraz zarządzaniu i optymalizacji zużycia energii. 

 
  • osiot/referenssit/Vuoreksen-koulukeskus-ulkokuva-IMG_9699
  • referenssikuvat/vuoreksenkoulukeskus/ROL-katossa
  • referenssikuvat/vuoreksenkoulukeskus/Luokkahuone-IMG_9713
  • referenssikuvat/vuoreksenkoulukeskus/ROL-lhikuva-IMG_9750
  • referenssikuvat/vuoreksenkoulukeskus/Kirjasto-ROL-IMG_9803
  • referenssikuvat/vuoreksenkoulukeskus/IMG_9768
  • referenssikuvat/vuoreksenkoulukeskus/IMG_9736
  • referenssikuvat/vuoreksenkoulukeskus/Katos-ulkokuva-IMG_9785
  • referenssikuvat/vuoreksenkoulukeskus/Katoksia-IMG_9774_rajattu