Puhdistustekniikoiden erot ammattikeittiöiden huuvissa

Tyhjiö-UV, UV-C, otsoni, hydroksyylit, mekaaninen erottelu, hajunpoisto – ei ole kovinkaan suuri ihme, että puhdistusteknologioiden erot ovat usein hämärän peitossa. Mikä teknologia siis soveltuu parhaiten ammattikeittiön poistoilman puhdistamiseen?

Ammattikeittiön poistoilma pitää käytännössä aina puhdistaa jollain menetelmällä. Aikaisemmin käytettiin ainoastaan mekaanisen puhdistamisen menetelmiä, koska saatavilla ei ollut parempaakaan vaihtoehtoa.

Mekaaninen puhdistus on varsin tehokasta, kun puhutaan suurista yli 10 µm partikkeleista. Tässä kohtaa kuitenkin muodostuu ikävä ilmiö: usein mekaanisen erottelun suodatusteho ilmoitetaan juuri näiden suurten partikkelien osalta, jolloin lähes mikä tahansa ”ritilä” hoitaa erotuksen hyvällä prosentilla.

Ongelmana on, että näitä suuria partikkeleja ei muodostu kovin paljoa ruoan valmistusprosessissa. Lisäksi suurin osa isoista ja tätä kautta painavista partikkeleistä ei edes päädy erottimille asti, vaan ne ”putoavat” alas. Tämän ilmiön löytää parhaiten kotioloissa paistinpannun ympärille muodostuvasta rasvarinkulasta.

Laitevalmistajalle tämä on luonnollisesti houkutteleva keino kertoa erottimen tehosta. Suuri paine-ero yhdistettynä isoon partikkelikokoon antaa melkein suodattimelle kuin suodattimelle 100 %:n erotusasteen. Ikävä kyllä, tämä ei kuvaa todellista ruoan valmistustilannetta.

 

Markkinoiden tehokkain 4-portainen puhdistusteknologia turvallisella korkean intensiteetin UV-tekniikalla:

Nykyaikaisen rasvan erotuksen tulee hyödyntää UV-tekniikkaa, joka on todistetusti tehokas pienempiä rasvapartikkeleja vastaan. Suuri osuus rasvasta on pienempiä partikkeleja, joihin mekaaninen erottelu ei toimi. UV- ja otsonitekniikka taas ovat huomattavan tehokkaita pienempiä partikkeleja vastaan.

Mitä me tarjoamme

CleanMaster®-teknologia hyödyntää markkinoiden tehokkainta 4-portaista puhdistusteknologiaa.  Mekaaninen suodatus yhdistettynä kahden eri aallonpituuden UV-tekniikkaan ja otsonin tuottoon tarjoaa puhtaat ja paloturvalliset kanavistot sekä rasvakammiot, erittäin alhaiset huoltokustannukset ja mahdollisuuden käyttää nykyaikaisia LTO-laitteita. Lisäksi otsonin avulla mahdollisista hajuhaitoista päästään eroon.

CleanMaster®-teknologia täyttää EN16282-8 standardin vaatimukset (Installations for treatment of aerosol; Requirements and testing), eikä se tuota typenoksideja. CleanMaster®-laitteissa ei myöskään käytetä katalyyttiaineita (kuten titaanidioksidia, TiO2), joiden käytöstä on rajoituksia standardissa EN16282-8.

 

Ajankohtaista

Mitä usein kysytään ympäristöselosteista?

Ympäristöseloste eli EPD tarjoaa selkeän yhteenvedon tuotteen elinkaariarvioinnista. EPD:n tiedot esitetään standardoidulla tavalla, mikä tekee eri tuotteiden vertailusta helpompaa. Alla olevan opastuksen avulla varmistat, että luet EPD:tä oikein.

Lue lisää

Mitä pitää huomioida sähkötilojen kemiallisen suodatuksen suunnittelussa?

Puhdas ilma on erityisen tärkeää myös rakennuksen ja tiloissa olevien herkkien laitteiden, eikä vain ihmisen hyvinvoinnille. Esimerkiksi datakeskuksissa, palvelinsaleissa ja prosessiteollisuuden sähkötiloissa on paljon elektroniikkaa, joita täytyy suojata. Ilman epäpuhtaudet ja myös niistä johtuva korroosio aiheuttavat laitteissa ja järjestelmissä toimintahäiriöitä. Järjestelmien pettäminen saattaa jopa johtaa koko tuotantoprosessin alasajoon, josta voi koitua mittavat taloudelliset tappiot.

Lue lisää

LINE venttiilit voittivat European Product Design Award-kilpailussa

Panoksemme suomalaiseen muotoiluun on nyt tunnustettu maailmanlaajuisesti kun LINE-ventiillit saivat kultamitalin parhaasta Rakennusalan LVI-tuotteesta. European Product Design Award™ palkitsee kansainväliset tuote- ja teolliset muotoilijat. Kilpailun kansainvälinen raati arvioi muotoilua innovatiivisuuden, estetiikan, toimivuuden, kestävyyden ja hyödyllisyyden perusteella.

Lue lisää