• referenssikuvat/Rantaroustin_koulu/Rantaroustinkoulu_ulkokuva_962px
  • referenssikuvat/Rantaroustin_koulu/Rantarouskunkoulu_aulatuolit_962px
  • referenssikuvat/Rantaroustin_koulu/Rantarouskunkoulu_tuolit_962px
  • referenssikuvat/Rantaroustin_koulu/Rantaroustinkoulu_aulalokerot2_962px
  • referenssikuvat/Rantaroustin_koulu/Rantaroustinkoulu_aulalokerot_962px
  • referenssikuvat/Rantaroustin_koulu/Rantaroustinkoulu_puutyoluokka_962px
  • referenssikuvat/Rantaroustin_koulu/Rantaroustinkoulu_vaalea_luokka_962px
 

Rantaroustin koulu

Tyrnävän upouuden peruskoulun tilaratkaisu loistaa tehokkuudellaan. Rakennuksen kaikkia tiloja voidaan käyttää opetukseen. Lähes luokkahuoneettoman koulun tilat muuntautuvat kätevästi moneksi ja muunneltavat oppimistilat haastavat myös ilmanvaihdon mukautumaan monenlaiseen käyttöön.

Verhojen ja liukuseinien avulla rajattavissa olevat avoimet tilat vaativat ilmanvaihdolta ketteryyttä. "Ilmanvaihdon on kyettävä mukautumaan muutoksiin", kohteen LVI-vastaava Mikko Moilanen Optiplan Oy:stä kuvailee. Ratkaisuksi valikoituivat muuntojoustavat ROX suutinkanavat sekä RUX tuloilmalaitteet, jotka takaavat, että ilma liikkuu ja oppilaat jaksavat keskittyä uuden opetteluun.

Mukautumiskykyiset ROX-suutinkanavat olivatkin nappiratkaisu muuttuvien avotilojen päätelaitteiksi. ROXin hajotuskuvion muuttaminen onnistuu tilamuutosten yhteydessä kätevästi suuntaamalla suuttimet haluttuun suuntaan. Kohteen i-urakoitsija LVI-XPERT totesi myös ROXin kannakoinnin toimivaksi ja kiittelee suutinkanavien asennuksen helppoutta. Asennusta helpottaakin ROXin liukuperiaatteella toimiva asennuskisko. 

”Hyviä kamppeita laittaa ja asentaa!”
-i-urakoitsija LVI-XPERT OY

ROX suutinkanavat sopivat myös muotoilultaan moderneihin tiloihin. Tyylikkäät valkoiset suutinkanavat sulautuvat saumattomasti aulatiloihin, ja rosterinväriset suuttimet ovat kuin luodut koulun puutyöluokkaan. 

Myös RUX tuloilmalaitteet soveltuvat pitkän ja erittäin kapean pystysuoran hajotuskuvionsa ansiosta täydellisesti korkeahkoihin tiloihin. Laitteiden muuntojoustava ja optimoitu hajotuskuvio taas mahdollistaa niiden mukautumisen koulun muuttuviin tarpeisiin.

KOHDE

› Rantaroustin koulu on elokuussa Tyrnävän kuntaan avattu peruskoulu, jossa hyödynnetään avointa oppimistilaa


RATKAISUT

› RUX tuloilmalaitteet
› ROX suutinkanavat


SUUNNITTELU

› LVI-suunnittelu Optiplan Oy
› I-urakoitsija LVI-XPERT OY
› Rakennuttaja NCC Suomi Oy