Ilmalämmitys

Huonekohtainen ilmalämmitys on paras ratkaisu matalaenergia- ja passiivitaloihin.

Ilmalämmityksen etuja:

  • Tarkka huonekohtainen lämmityksen säätö
  • Korkea lämpöviihtyvyys
  • Vähäiset ilmakanavien lämpöhäviöt
  • Selkeä ja helppokäyttöinen järjestelmä
  • Optimaalinen energiatehokkuus

Passiivitalon talotekniikan suunnittelun lähtökohtana on mahdollisimman pieni lämmitys- ja viilennystarve. Järjestelmä pitää suunnitella vastaamaan todellista pientä lämmitystehon ja energian tarvetta.

Passiivitalossa tilojen lämmityksen energiankulutus on parhaimmillaan vain 20-30 kWh/brm2 ja huoneiden lämmityksen tehontarve 10-20 W/m2. Koska lämmityksen tehontarve on pieni, pitää myös lämmitysjärjestelmän olla teholtaan pieni ja nopeasti muutoksiin reagoiva. Ostettua lämmitysenergiaa tarvitaan vain kaikkein kylmimpinä ajanjaksoina. Lämpötiloja pitää pystyä säätämään huonekohtaisesti korkean energiatehokkuuden ja lämpöviihtyvyyden aikaansaamiseksi. Sisäilmaa viileämpää ulkoilmaa käytetään pääsääntöisesti viilentämiseen.

Ilmanvaihtolämmitys sopii parhaiten passiivienergiatalon lämmitysmuodoksi. Erityisen korkeissa huoneissa voi lämmönlähteenä käyttää lisäksi tulisijaa. Huonekohtaisella ilmanvaihtolämmityksellä päästään parhaiten huonekohtaiseen lämpötilan hallintaan, mikä puolestaan tarkoittaa korkeaa lämpöviihtyvyyttä. Huonekohtaisessa ratkaisussa ei ilmavirtoja tarvitse muuttaa lämmitystarpeen mukaan, sillä tuloilman lämpötila säätyy päätelaitteessa huoneen lämmöntarpeen mukaan.
 
Toiminnaltaan hiljaisten ECO-sarjan ilmanvaihtolämmittimien toiminta perustuu noin 15-17-asteisen esilämmitetyn tuloilman lämmittämiseen huonekohtaisesti. Säätötavaksi on valittu tarkka suhteellinen säätötapa, millä varmistetaan korkea lämpöviihtyvyys. Mitä kauempana asetusarvosta ollaan, sitä suuremmalla teholla lämmitetään. Vastaavasti, kun huonelämpötila on lähellä asetusarvoa, on käytettävä tehokin pienempi. Säätöyksikössä, missä huonelämpötila-anturikin sijaitsee, ei ole lämpiäviä komponentteja. Tällä saadaan aikaiseksi mahdollisimman tarkka huonelämpötilan mittaus. Älykäs järjestelmä reagoi nopeasti huonelämpötilojen muutoksiin pitäen huoneen lämpötilan tarkasti halutulla tasolla.

Uudistunut ECO +

 

Tutustu asuntoilmanvaihdon ratkaisuihin referenssikohteissamme