Vesiliikuntakeskus AaltoAlvari

Jyväskylän kaupungin ja Alvar Aallon suunnittelema vesiliikuntakeskus AaltoAlvari uudistettiin vuonna 2012.

Uudistetun vesiliikuntakeskuksen haastaviin olosuhteisiin valittiin Climeconin päätelaitteet, jotka valmistettiin erityisen hyvin uimahalliolosuhteita kestävistä materiaaleista. Haastaviin tiloihin valittiin anodisoidusta alumiinista valmistetut hiljaiset SAT- ja SET -poistoilmaventtiilit, tyylikkäästi muotoiltu tuloilmalaite RAN, säätöpelti SAM sekä pyöreä tuloilmaventtiili SAS. SET-poistoilmaventtiilit käsiteltiin lisäksi epoksimaalilla.

Yleisiin tiloihin kuten aulaan ja käytäville, sekä pukuhuoneisiin valittiin anonisoidusta alumiinista valmistettu tuloilmahajottaja TOF (ILO), sekä polttomaalattu ja uppolakattu liitäntälaatikko TAK. TOF soveltuukin erinomaisesti haastavan tilan poistoilmalaitteeksi tyylikkyytensä ja korkean sekoitussuhteensa ansiosta. Liitäntälaatikko TAK taas on erinomainen valinta liitäntä- ja vaimennuslaatikoiksi, sillä se täyttää tyyppihyväksyntäohjeiden mukaisen tarkkuusluokan 1 (± 5 %).

Myös saunatiloihin valittiin anodisoidusta alumiinista valmistettu tuloilmaventtiili OKA, jonka pyöreä muotoilu ja rei´itys luovat asennustilaan perinteiseksi luonnehdittavan tunnelman.

Liikuntakeskus AaltoAlvarin katolle valittiin OTSO- ja KONTIO- jäteilmakatokset, jotka valmistettiin myös hyvin uimahallin olosuhteita kestävästä merialumiinista. Lisäksi katokset käsiteltiin epoksimaalilla. Climeconin katokset ovatkin erinomainen valinta haastaviin olosuhteisiin vahvan tuoterakenteensa ja kestävyytensä johdosta. Uudistetut katokset ovat myös muotoilultaan alan huippua ja niillä onkin erityishyväksyntä Alvar Aallon suunnittelemiin kohteisiin.

Kohteen IV-suunnittelusta vastasi insinööritoimisto Mittatyö Holopainen Ky:n Timo Holopainen ja kohteen ilmanvaihtourakoitsijana toimi Lemminkäisen Talotekniikka Oy:n Suvi Haaramäki.

 
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli1
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli3
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli4
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli5
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli6
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli10
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli14
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli8
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli11