Schindler

Schindlerin Suomen päätoimipiste avattiin Helsingin Pakilaan joulukuussa 2013.

Päätoimipisteen LVI-suunnittelun lähtökohtana oli ennen kaikkea luoda työntekijöille viihtyisät työoltavat. Neuvottelutilojen osalta taas erityisesti akustiikka ja tuotteiden ulkonäkö olivat tärkeitä kriteereitä päätelaitteiden valinnalle. 

Schindlerin toimisto- ja neuvottelutiloihin valittiin kriteereistä johtuen Climeconin huipputyylikkäät alaslasketun katon tuloilmahajottajat ILO ja OLO Suomen ainoalla tyyppihyväksytyllä liitäntälaatikolla TAK varustettuna sekä OLOi-poistoilmalaite PAK-liitäntälaatikoilla varustettuna.

Patentoidun vaakatason liikuteltavuuden ansiosta tuloilmahajottajat ILO, OLO sekä poistoilmalaite OLOi olivat myös helppo asentaa toimistotilojen kasettikattoon. Lisäksi Schindlerin lähettämö- ja varastotiloihin päädyttiin valitsemaan matalan rakennekorkeuden omaava tuloilmahajottaja RINO-V.

Schindlerin toimipisteen yleis- sekä taukotiloihin valittiin lisäksi erittäin muuntojoustavat ja rakennekorkeudeltaan matalat NOT-tuloilmahajottajat.

Projektia vetänyt Schindler Oy:n liiketoimenjohtaja Olli Köresaar oli tyytyväinen valittuihin päätelaitteisiin, sillä erityisesti viihtyvyys ja akustiikka olivat tiloissa toivotulla tasolla. Myös ilmanvaihdon tasaisuus sai häneltä kiitosta. 

Kohteen pääurakoitsijana oli Rakennusliike Reponen Oy, ilmanvaihdon suunnittelutoimistona Insinööritoimisto Kuitunen Oy ja ilmanvaihtourakoitsijana Lahden LVI-Expertti Oy.

 
  • referenssikuvat/Schindler/schindler2
  • referenssikuvat/Schindler/schindler3
  • referenssikuvat/Schindler/schindler4
  • referenssikuvat/Schindler/schindler6
  • referenssikuvat/Schindler/schindler7
  • referenssikuvat/Schindler/oloi
  • referenssikuvat/Schindler/schindler9