Sunila

Alvar Aallon suunnitteleman Sunilan tehtaan toimistotiloihin valittiin Climeconin päätelaitteet. Tavoitteena oli parantaa toimistotilojen ilmanlaatua ja ottaa samalla huomioon arvokkaan tehdasrakennuksen asettamat ulkonäkövaatimukset.

Sunilan tehdas on valittu aikoinaan maailman kauneimmaksi tehdasrakennukseksi, minkä johdosta myös päätelaitteiden tyylikäs muotoilu oli kohteessa erityisen tärkeää.

Toimistotilojen ilmanlaatua pyrittiin parantamaan lisäämällä huonekohtaisia ilmamääriä ja tekemällä teknisiä parannuksia mm. huonekohtaisen säädön suhteen. Ulkonäkövaatimusten lisäksi vanhan tuloilmakammiojärjestelmän käyttäminen asetti päätelaitteille huomattavia erityisvaatimuksia. Tuotteiden tuli sopia nykyisten säleikköjen tilalle ja niillä piti pystyä tekemään säätö niin, että huonekohtaiset tavoiteilmamäärät täyttyvät. Toimistotiloihin päädyttiin valitsemaan TINO - special -tuotteet, jotka mitoitettiin tapauskohtaisesti tietylle ilmamäärälle ja tietyssä painetasossa. Säädön tekemisen helpottamiseksi tuotteille määritettiin k-kertoimet ja säätöohjeet.

Projektin vetäjänä toiminut projektipäällikkö Aarni Porkka Lämpösulku Oy:stä oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Kohteen tärkeimpänä tavoitteena oli saada teknisesti toimivat tuloilman päätelaitteet vanhojen säleikköjen tilalle ja siinä myös onnistuttiin. Myös asennettavuus oli tarkkaan mietitty ja säätö pystyttiin tekemään luotettavasti. Lisäksi tuotteiden siistiin, matalaan ja hillittyyn ulkonäköön oltiin tyytyväisiä.

Räätälöidyillä Climeconin erikoistuotteilla kohteen koko tuloilmajärjestelmä saatiin tasapainoon ja ilmanlaatu paremmaksi.

Tutustu TINO -tuloilmahajottajaan täällä >>

Klikkaa kuvia

 
  • referenssikuvat/sunila/IMG_2467
  • referenssikuvat/sunila/Sunila-2446
  • referenssikuvat/sunila/Sunila-REK
  • referenssikuvat/sunila/Sunila2